Objecció de consciència a les proves de 3r i 6è

Publicat el Mon 14/03/2016
Novament, la Xarxa dEscoles Insubmises a la LOMCE planteja diverses accions de boicot a les proves de 3r i 6è de Primària per a aquest curs. A lEscola Auró el curs passat les famílies de 3r no les van fer i enguany ho tornaran a plantejar. Us deixem un missatge que ens han fet arribar des de la XEI: "Aquesta campanya s’ha de reforçar amb el vostre compromís, amb el de tota la comunitat educativa. És necessària la força de totes les persones que considerem que la LOMCE és una gran amenaça pel nostre sistema educatiu. Estem en un moment en què les retallades, l’increment de ratios, el decret de direccions i la pròpia LEC estan perjudicant severament l’educació pública. Introduir, via llei orgànica, la progressiva privatització del sistema educatiu no tindrà marxa enrere. Modificar l’arquitectura del sistema, amb la introducció de la FP Bàsica, tampoc. Estem convençuts que encara hi som a temps. Com en d’altres ocasions, tots els vostres comentaris seran molt benvinguts. També us demanem que tots els que vulgueu col·laborar per portar a terme les accions que us hem proposat, ens ho comuniqueu el més aviat possible. La vostra implicació és més necessària que mai".   ACCIONS REALITZADES 1. 25 febrer. Reunió amb Miquel Àngel Essomba, comissionat d’educació de l’Ajuntament de Barcelona: La reunió tenia per objectiu    explorar la possibilitat que l’Ajuntament de Barcelona col·laborés en els tres eixos que considerem prioritaris de cara a aturar la LOMCE:
    • Reivindicació del dret a la informació: En aquest sentit volem demanar a partits, organitzacions i institucions que s’erigeixin com a plataforma divulgativa sobre la llei Wert i sobre les conseqüències del seu desplegament.
    • Crida a la desobediència i a la mobilització. Boicot a les proves LOMCE: Tenim a punt una campanya similar a la de l’any passat  per a les proves de 3r i 6è.
    • Possibles accions jurídiques: Com demanar la suspensió de la llei o d’alguns dels seus preceptes davant  del Síndic de Greuges.
El posicionament de  de l’Ajuntament de Barcelona va ser, des del principi, de compromís amb la causa de la XEI però només en aquells articles que afecten directament a l’administració local i a les seves competències, és a dir, l’Ajuntament informarà, farà campanya i interposarà accions jurídiques contra les disposicions de la LOMCE que redueixin drets adquirits o que imposi càrregues (com en el cas del consell escolar  o la possibilitat de disposició de sòl públic per a la construcció d’escoles privades o concertades). 2. 27 de febrer: La XEI va participar en un taller en la jornada sobre avaluació organitzada pel MUCE. També, com us vàrem informar, hem demanat a partits polítics i sindicats la seva col·laboració en els eixos anteriors. Esperem  anar sumant suports en la  mesura que anem concretant i planificant actuacions previstes.    ACCIONS PREVISTES 1. Des d’ara i fins a l’inici de les vacances de primavera, preparar documentació: o   Per informar sobre el procés de desplegament de la LOMCE a les famílies perquè puguin prendre decisions de forma objectiva i amb coneixement de causa. o   Per dissipar dubtes sobre com s’ha de fer la insubmissió a la LOMCE, què han de fer les famílies per oposar-se a les proves de 3r i 6è, quines són les línies vermelles, què  els va passar l’any 2015 a les famílies que van exercir el seu dret d’objecció de consciència a les proves, etc. En definitiva, facilitar tota la informació i assessorament en el procés per tal de visibilitzar, amb una acció contundent, el rebuig a la llei. 2. Tret de sortida de la campanya. Les proves de 3r estan previstes entre el 18 i 29 d’abril. Les de 6è (aquest any sota el paraigües de la LOMCE), per al 4 i 5 maig. A finals de març o començaments d’abril volem iniciar la campanya:  Crida a les famílies amb fills a 3r i 6è de primària a exercir el seu dret a la insubmissió o objecció de consciència. 3. A partir d’aquesta data, campanya a les  xarxes socials,  fent arribar els documents, vídeos i tot el material generat per a la campanya. Per a aquest fi, ja sabeu que disposem del web noalalomce.net i del blog xarxaescolesinsubmises.wordpress.com 4. Inici del període de les proves de 3r i  de 6è. Com ja vàrem fer el curs passat respecte a les proves de 3r, el primer dia farem una nota de premsa i convocarem als mitjans de comunicació per fer el seguiment de la campanya.    
Categories